Zwangere vrouw uit fitness gegooid wegens ‘ongepaste’ outfit: “Dit kunnen we niet toelaten!”

Een Amerikaanse vrouw kreeg in de sportschool kritiek op haar outfit, die volgens de eigenares te bloot zou zijn. Zelf was ze het hier niet mee eens, en ook haar volgers begrijpen de ophef niet.

Emi Romero ging zoals gewoonlijk naar de sportschool, waar ze tijdens haar training werd aangesproken door de man van de eigenares. “Mijn vrouw vindt je outfit ongepast. We staan geen sportbeha’s toe in onze fitness,” zei hij. Emi, die vijf maanden zwanger is, was verbaasd en antwoordde dat ze een legging en een top droeg, geen sportbeha. “Maar ik draag toch geen sportbeha?” zei ze. “Dat is lastig te beoordelen, maar je zult er iets overheen moeten dragen of je wordt verzocht te vertrekken,” reageerde de man.

De 28-jarige Emi was verbijsterd door de situatie. “Ik was in shock en voelde me beschaamd, omdat ik vond dat ik niets verkeerd deed. Er waren vrouwen aanwezig die kortere topjes droegen dan ik. Toen ik bleef proberen mezelf te verdedigen, stelde hij voor mijn lidmaatschap te annuleren. Ik wil niet trainen op een plek waar ik zo behandeld word. Het was een extreem ongemakkelijke ervaring,” vertelde ze in een TikTok-video.

De video is inmiddels meer dan vijf miljoen keer bekeken en leidde tot veel verontwaardigde reacties. Haar volgers vinden dat Emi in haar recht stond. “Dat is toch geen sportbeha? En je laat veel minder zien dan de meeste vrouwen in mijn sportschool,” luidt één van de reacties. Anderen suggereren dat de eigenares onzeker was: “Zeg dat lidmaatschap op! Vreselijk dat je dit moest meemaken. Je hebt absoluut niets verkeerd gedaan.” Een andere gebruiker voegt toe: “Ik heb in de gym mensen gezien die bijna niets dragen. Jouw outfit is helemaal niet ongepast.” Veel volgers zijn het erover eens dat dit voor hen een reden zou zijn om de sportschool te verlaten. Bekijk hieronder de video: