Site pictogram Mancho

Deze zeldzame 2-euromunten kunnen tot 2.000 euro waard zijn en zitten mogelijk in je portemonnee

Zeldzame munten zijn een bijzonder lucratief verzamelgebied. Numismaten, zoals muntenverzamelaars genoemd worden, zijn voortdurend op zoek naar de meest waardevolle exemplaren. Maar zelfs voor wie geen expert is, kan het de moeite waard zijn om te ontdekken welke munten zeldzaam zijn. Wie weet ligt er een verborgen schat in een vergeten la of draag je er ongemerkt een in je zak!

Welke 2-euromunten zijn zeldzaam?

Om te bepalen welke munten zeldzaam zijn, geldt het principe dat hoe minder exemplaren er in omloop zijn, hoe waardevoller ze worden. Dit geldt met name voor zeldzame antieke munten die niet langer worden geproduceerd. Bovendien stijgt de waarde van een munt naarmate de staat van het exemplaar dichter bij de originele staat ligt.

Hieronder hebben we een aantal 2-euromunten op een rij gezet die veel meer waard zijn dan hun nominale waarde:

Finland 2004

Deze zeldzame munt heeft een geschatte waarde van ongeveer 50 euro en is bijzonder waardevol vanwege zijn zeldzaamheid. De afbeelding op de munt toont scheuten die omhoog groeien vanuit een zuil. Deze scheuten symboliseren de nieuwe landen die zich bij de Europese Unie hebben aangesloten, terwijl de zuil de EU zelf vertegenwoordigt.

Vorstendom Monaco 2007 

Dit zijn de zeldzame 2-euromunten met het portret van Grace Kelly, uitgegeven ter ere van de 25e verjaardag van haar overlijden. Deze munt is bijzonder waardevol vanwege de beperkte oplage van slechts 2.000 stuks. De geschatte waarde ligt rond de €2.000.

Vaticaanstad 2005

Een andere zeldzame 2-euromunt is die uit 2005, uitgebracht ter gelegenheid van de Wereldjongerendag in Keulen. Van deze munt zijn slechts 100.000 exemplaren geslagen, met een geschatte waarde van ongeveer €300.

San Marino 2004

Deze zeldzame 2-euromunt, waarvan 110.000 exemplaren zijn geslagen, heeft een waarde die varieert tussen de 100 en 300 euro. De munt is gewijd aan de Italiaanse historicus Bartolomeo Borghesi.

Frankrijk 2019

Deze zeldzame 2-euromunten uit Frankrijk, waarop personages uit de Asterix en Obelix-strips van René Goscinny staan afgebeeld, hebben een waarde die varieert tussen de 40 en 100 euro.

Slovenië 2007

Slovenië heeft 400.000 zeldzame 2-euromunten uitgegeven ter ere van de 50e verjaardag van de Verdragen van Rome, die de basis legden voor de oprichting van de Europese Unie. Deze munten hebben een geschatte waarde van ongeveer €50. Alle landen in de eurozone hebben dezelfde munt geslagen met hetzelfde ontwerp: een open boek met de inscriptie ‘Europa’, waarbij de tekst in de verschillende nationale talen is weergegeven.

Mobiele versie afsluiten