Site pictogram Mancho

“Ik leen mijn man uit aan andere vrouwen en de zaken gaan (te) goed”

Een vrouw, Laura Young, begon haar echtgenoot te verhuren aan anderen voor klusjes tegen een tarief van 45 euro per keer. Destijds meldde ze dat de zaken voorspoedig verliepen en dat ze al wekenlang volgeboekt was. Het idee kwam voort uit inspiratie die ze haalde uit een podcast waarin een man zijn brood verdiende met het monteren van meubels voor anderen. Laura plaatste daarom een advertentie op Facebook en de Nextdoor-app, waarin ze de algemene doe-het-zelf-, schilder-, decoratie-, tegel- en tapijtvaardigheden van haar man James aanprees.

Binnen een dag had James zijn eerste klant, en al snel werd zijn werkweek een zesdaagse werkweek van 9 tot 20 uur. Het aantal opdrachten groeide gestaag, waardoor het echtpaar zelfs opdrachten moest afwijzen. James voert diverse klussen uit, variërend van het ophangen van een tv of gordijnen tot het verbouwen van een muur, en hij staat beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen die hulp nodig hebben. Terwijl James aan het werk is, beheert Laura de sociale media en de website. De onderneming bleek succesvoller dan ze ooit hadden kunnen voorzien.

“Nooit gedacht dat het zo’n succes zou zijn!”

Voor de kerstperiode voegde het stel een nieuwe dienst toe: het installeren van feestverlichting, zowel binnen als buiten. Laura zei: “Ik had nooit verwacht dat het zo’n vlucht zou nemen. We zijn pas vier maanden bezig en er kwam zoveel werk binnen dat James zes dagen per week moet werken. We moesten opdrachten weigeren en onze uren verminderen, dus nu werken we van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur.”

Ondanks hun succes hebben ze hun eigen bouwplannen nog niet kunnen aanpakken vanwege de overweldigende drukte. Laura vervolgde: “We hebben ook al onze eerste klus voor januari binnen.” James besloot enige tijd geleden zijn baan in een magazijn op te geven om samen met Laura fulltime voor hun drie kinderen te zorgen, waarvan er twee autisme hebben. Hijzelf kreeg vier jaar geleden de diagnose autisme, maar vond altijd focus en voldoening in bouw- en constructiewerk.

“Aanvragen van 200 km verderop”

Laura zei: “Hij is echt goed in het bouwen van dingen en stoort zich niet aan de instructies. Dus ik dacht dat dit iets zou zijn wat hij zou kunnen doen.” Ze voegde eraan toe: “Hij heeft een zeer methodische geest en kan buiten de kaders denken. Hij ziet de dingen anders.”

Binnen enkele dagen na het starten van de dienst stroomde Laura’s mailbox vol met vragen over het werk van haar man. Het stel kreeg zelfs aanvragen van mensen die 200 km verderop woonden. Elektrische en loodgietersdiensten zijn niet inbegrepen in hun aanbod. Het koppel rekent niet per klus, maar hanteert een uurtarief van 45 euro of een dagtarief van 290 euro.

Ze bieden ook kortingen aan mensen die in de zorgsector werken, evenals aan 65-plussers, gehandicapten en mensen met universeel krediet, omdat ze zelf goed weten hoe het is om ouders te zijn van kinderen met speciale behoeften en begrijpen hoe financiële uitdagingen kunnen zijn.

Mobiele versie afsluiten