Privédetective: “Dit zijn de 4 signalen dat je partner vreemdgaat”

Het verdrietige aan relaties is dat sommigen eindigen in ontrouw. Op dit moment zijn er overal ter wereld stellen waarbij de ene partner niets vermoedt, terwijl de ander vreemdgaat. Er zijn ook relaties waarin een van de partners argwanend is omdat er iets veranderd lijkt, maar nog niet begrijpt wat er precies speelt. Privédetective Aaron Bond vertelde aan The Sun dat er vier belangrijke signalen zijn waar je op kunt letten als je denkt dat je partner niet eerlijk is. De meeste signalen wijzen op gedragsveranderingen, maar het gaat vooral om ‘hoe’ dat gedrag verandert.

1. Wachtwoorden en telefoons 

Veel mensen zien het als het ultieme teken van vertrouwen in een relatie als je je partner toegang geeft tot je ontgrendelde telefoon. Als iemand vreemdgaat, zou het echter erg dom zijn om dat bewijs zomaar af te geven. Mocht je bedrogen worden, dan merk je misschien dat je partner anders omgaat met hun telefoon.

Volgens Bond zijn signalen waar je op moet letten: ‘het veranderen van wachtwoorden’ en ‘hun telefoon altijd bij zich houden’, zodat jij niet kunt zien wat er op het scherm gebeurt. Als ze hun telefoon met het scherm naar beneden leggen wanneer je in de buurt bent, kan dat ook een teken zijn. Dit kan erop wijzen dat ze niet willen dat je ziet welke berichten er binnenkomen.

2. Verminderde communicatie 

In een gezonde relatie deel je regelmatig je gedachten en gevoelens met elkaar. Zeker in het begin is het normaal dat je veel hoort over de dag en het leven van je partner. Als deze communicatie plotseling wegvalt, kan dat zorgwekkend zijn. Misschien is je partner gestrest of speelt er iets anders, maar volgens Bond kan dit ook duiden op schuldgevoel of het vermijden van gesprekken uit angst zich in leugens te verstrikken.

3. Veranderingen in de slaapkamer 

Het is normaal dat de hoeveelheid intimiteit binnen een relatie varieert. Bond stelt echter dat vreemdgaan vaak gepaard gaat met een afname van intimiteit. Maar soms kan het tegenovergestelde gebeuren: de frequentie kan juist toenemen omdat je partner zich schuldig voelt en het bedrog probeert te verbergen door meer aandacht te geven. Een ander signaal kan zijn dat je partner plotseling nieuwe dingen in jullie seksleven introduceert die er eerder niet waren.

4. Negatieve energie 

Als iemand vreemdgaat, weten ze dat ze fout zitten. Soms proberen ze hun eigen gedrag te rechtvaardigen door kritiek te uiten op jou of de relatie. Bond zegt dat bedriegers de neiging kunnen hebben om fouten bij hun partner te zoeken om hun eigen schuldgevoel te verminderen. Natuurlijk is het vreemdgaan nooit jouw schuld, maar je kunt wel het gevoel krijgen dat je iets verkeerd doet in de relatie.

(Intropic: Freepik)