Steeds meer vrouwen zoeken een 6-6-6 man… Maar wat is dat eigenlijk?

Er is een veelbesproken datingregel bekend als de ‘6-6-6-regel’, en deze zorgt voor de nodige ophef online. Hoewel veel vrouwen dromen van een man met een indrukwekkend salaris, een slank en gespierd lichaam, en een lengte van minstens 1 meter 83, volgen sommigen daadwerkelijk deze specifieke richtlijn bij het zoeken naar hun ‘perfecte’ partner. Nee, de 6-6-6-regel heeft niets te maken met iets spiritueels of occult. Het verwijst naar drie criteria: een man die zes voet lang is, een sixpack heeft en een salaris van zes cijfers verdient. Deze regel wordt regelmatig besproken op sociale mediaplatforms en leidt tot uiteenlopende reacties.

Standaard verlagen

Sommige vrouwen ondersteunen deze regel enthousiast. Een vrouw uit New York vertelde bijvoorbeeld aan The Post: “Geld is fijn, en een privéjet maakt het nog beter.” Toch blijkt uit onderzoek door datingapp Flirtini dat 80 procent van de vrouwen uiteindelijk bereid is hun standaarden te verlagen om een geschikte match te vinden. Datingexpert Blaine Anderson heeft deze kwestie ook besproken op haar website en noemde de regel ‘onzin’. Ze erkent dat vrouwen vaak aangetrokken worden tot lange, fitte en financieel stabiele mannen, maar benadrukt dat deze eigenschappen voor de meeste vrouwen geen harde vereisten zijn.

Statistisch geanalyseerd

Interessant genoeg zijn het vaak de mannen die zich druk maken om deze zogenoemde 6-6-6-criteria. In een grappige post op de blog ‘Diving in the Shallow End’ analyseerde een man de regel statistisch. Hij merkte op dat een lengte van zes voet of langer vrij zeldzaam is, en dat een salaris van zes cijfers of een sixpack ook niet veel voorkomt. Hij concludeerde dat de kans om een man te vinden die aan alle drie de criteria voldoet, vrijwel nihil is. “In een groep van 100 vrijgezellen is het onwaarschijnlijk dat er één voldoet aan alle drie de eisen,” aldus de blogger.

Uiteindelijk is de 6-6-6-regel niet alleen onrealistisch, maar ook schadelijk voor zowel mannen als vrouwen. De man die de gegevens analyseerde, grapte dat hij zelf ‘verre van zes voet lang is’, maar toch gelukkig getrouwd is. Dus er is hoop voor de rest van ons!

(Intropic: Freepik)