Site pictogram Mancho

Check je zakken: dit zijn 5 van de meest waardevolle munten (tot 6.000 euro!) in circulatie

Laten we eerlijk zijn — het is leuk om te lezen over die eeuwenoude munten die miljoenen waard zijn, maar wat we echt willen is een verborgen schat vinden tussen ons kleingeld. Beschouw deze lijst van de meest waardevolle munten in omloop als jouw gids voor het controleren van je munten voordat je ze in de automaat stopt. Al deze munten zijn recent, echt en veel meer waard dan hun nominale waarde. Ok, het zijn allen Amerikaanse, maar als je ooit de US of A bezocht, liggen ze misschien gewoon ergens in een lade stof te verzamelen!

Vijf waardevolle munten die nu in omloop zijn

Hoewel er veel waardevolle munten in omloop zijn, betekent dat niet dat je ze zomaar tegenkomt. Toch zijn de munten op deze lijst in zulke hoeveelheden geslagen dat je er misschien daadwerkelijk eentje kunt vinden.

1995 Doubled Die Lincoln Penny

De Lincoln-cent is een vertrouwd gezicht in ieders kleingeld, maar er is een speciale cent uit 1995 waar je extra op moet letten. In dat jaar werden er ongeveer 500.000 exemplaren geslagen met een fout. De munt werd twee keer gestempeld, waardoor een soort echo-effect ontstond op delen van het ontwerp aan de voorkant. Dit is vooral goed te zien bij het woord “Liberty.” In goede, gebruikte staat kunnen deze munten tussen de $60 en $115 waard zijn, maar een exemplaar in perfecte staat werd zelfs verkocht voor $5.052.

Pre-1965 Washington Quarter

Controleer je wisselgeld op kwartjes van vóór 1964. Deze munten bestaan namelijk voor 90% uit zilver, waardoor hun waarde altijd hoger zal zijn dan 25 cent. Het is niet ongebruikelijk dat kwartjes uit 1964 worden verkocht voor bedragen tussen de $16 en $165. Hoe beter de staat van de munt en hoe ouder deze is, des te meer kan hij waard zijn.

2004 Wisconsin State Quarter With Extra Leaf

Een van de meest waardevolle kwartjes uit de staatsseries is het 2004-D Wisconsin kwartje, dat een muntfout vertoont met een extra blad aan de maïskolf. Dit extra blad kan op verschillende plaatsen verschijnen. Zelfs in gebruikte staat zijn deze kwartjes erg waardevol (zoals $300). In perfecte staat kunnen ze zelfs tot $6.000 waard zijn.

1996-W Roosevelt Dime

Roosevelt-dimes uit 1996 zijn over het algemeen heel gebruikelijk, maar er is één variant die bijzonder is. De 1996-W is een speciale editie die werd uitgebracht ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van het ontwerp. Deze munten waren nooit bedoeld om in omloop te komen, maar er werden ongeveer 1,5 miljoen gemaakt als onderdeel van een proofset. Deze proofmunten zijn uiteindelijk in het kleingeld van mensen beland en kunnen veel waard zijn (minimaal $10 in de meeste gevallen). Een exemplaar in perfecte staat werd verkocht voor ongeveer $412.

1982 No-Mint-Mark Roosevelt Dime

In 1980 begon de Philadelphia Mint met het stempelen van dimes met een “P.” Echter, in 1982 werden er ongeveer 75.000 dimes zonder muntmerk in omloop gebracht, vermoedelijk omdat een muntwerker deze stap vergat. Deze zijn zeldzaam, maar ze komen nog wel voor in het kleingeld van mensen. Dimes met een sterke stempel (wat betekent dat de details van de munt duidelijk en diep gestempeld zijn) zijn het meest waard; een exemplaar in prachtige staat werd verkocht voor $2.185.

Lees ook: Deze zeldzame 2 euro-munten zijn wel tot 2.000 euro waard en zitten misschien gewoon in je zakken

(Afbeeldingen: Heritage Auctions, HA.com)

Mobiele versie afsluiten