Site pictogram Mancho

Jongedame toont haar huidziekte in ‘eerlijke’ lingeriefoto’s

Een Britse vrouw heeft op Instagram openhartig gedeeld hoe psoriasis haar lichaam beïnvloedt, en haar volgers prijzen haar om haar moed.

Claire Spurgin, een 25-jarige uit het Engelse graafschap Essex, leeft sinds 2017 met psoriasis, een chronische huidaandoening die rode, schilferende plekken veroorzaakt. Lange tijd worstelde ze met het accepteren van haar huid, maar ze besloot haar lichaam niet langer te verbergen en startte een Instagramaccount om lotgenoten te steunen. “Toen ik mijn Instagram begon, voelde het alsof ik niets meer te verbergen had.

Het heeft jaren geduurd voordat ik mijn huid accepteerde en me comfortabel voelde in een bikini op het strand. Ik was constant bang dat mensen naar me zouden wijzen, en dat deden ze ook! Het verbaasde me hoeveel mensen me zonder schroom vroegen wat er mis met me was. Toen schaamde ik me daarvoor, maar nu begrijp ik dat ze gewoon nieuwsgierig waren,” vertelt ze in Daily Star.

Onlangs deelde Spurgin foto’s waarop ze poseert in lingerie, met de psoriasisvlekken duidelijk zichtbaar op haar hele lichaam. “Het gaat niet om het plaatsen van een naaktfoto, maar om het tonen van de unieke ‘patronen’ op mijn huid. Hiermee wil ik laten zien hoe het echt is om met een huidaandoening te leven. Dit is de realiteit,” schrijft ze erbij.

Mobiele versie afsluiten