Vriendinnen die verdwenen tijdens wandeling, lieten verontrustende foto achter op hun telefoons

Tien jaar geleden verdwenen de vriendinnen Kris Kremers en Lisanne Froon tijdens een wandeling op het ‘El Pianista’-pad in Panama. Ze werden op 1 april 2014 voor het laatst gezien en het duurde enkele maanden voordat er lichaamsdelen werden gevonden.

Kremers (21) en Froon (22) hadden de wandeling maandenlang gepland en het vermoeden is dat ze door een bebost gebied in de buurt van de Barú-vulkaan in Boquete, Panama, trokken. Ze werden echter nooit levend teruggevonden en ondanks een uitgebreide zoekactie werden pas in juni nieuwe aanwijzingen ontdekt. Iemand vond de rugzak van Froon bij een rivier en leverde deze in. De rugzak bevatte geld, water, twee telefoons en een camera.

Beide telefoons werden gebruikt

Uit onderzoek bleek dat ongeveer zes uur na het begin van de wandeling beide telefoons waren gebruikt om de hulpdiensten te bellen, maar door een gebrek aan signaal kwamen de oproepen nooit door. De vrouwen hadden naar 112, het internationale alarmnummer, en 911, het noodnummer van Panama, gebeld. Verder onderzoek wees uit dat Froon’s telefoon, een Samsung Galaxy S III, op 4 april leeg was en niet meer werd gebruikt, terwijl de iPhone 4 van Kremers tussen 5 en 11 april meerdere keren aan en uit werd gezet, maar de juiste pincode werd nooit ingevoerd.

Vreemde foto’s

Dit kan erop wijzen dat iemand de verkeerde pincode invoerde, of dat niemand een pincode invoerde en alleen probeerde te zien of er signaal was. De iPhone van Kremers werd voor het laatst uitgeschakeld op 11 april. Op de camera werden verontrustende foto’s gevonden die suggereerden dat er een ongeluk was gebeurd. Er waren foto’s van de bezittingen van de vrouwen, uitgestald op enkele rotsen, en een andere foto toonde de achterkant van het hoofd van Kremers. Een aantal foto’s was genomen in de vroege ochtend van 8 april, waarbij tientallen flitsfoto’s werden gemaakt tussen 1.00 en 4.00 uur, terwijl het donker was.

Veel theorieën

De weinige informatie die achterbleef, leidde tot vele theorieën over wat er met de twee vrouwen is gebeurd. De vondst van Froon’s rugzak leidde tot nieuwe zoekacties in de buurt van de vindplaats, waarbij een spijkershort van Kremers werd gevonden op een rots aan de overkant van de rivier, enkele kilometers verderop. Twee maanden later werden een bekken en een laars met een voet erin gevonden, en tests bevestigden dat de resten toebehoorden aan de twee vrouwen. Voor de rest blijft deze zaak één groot mysterie.

(Bron: LADbible – Afbeeldingen: YouTube en TVN2)