Vrouw mag autokeuring niet binnen door ‘ongepast’ topje: “Medewerkers zouden afgeleid kunnen zijn”

Een Amerikaanse vrouw is verontwaardigd nadat ze tijdens de keuring van haar auto buiten moest wachten. Ze beweert dat dit kwam doordat haar topje als ongepast werd beschouwd, iets waar ze het duidelijk niet mee eens is.

“Blijkbaar is er een dresscode voor het laten keuren van je auto!”, schreef ze op de sociale media. Een vrouwelijke medewerker zou haar gevraagd hebben of ze iets anders om aan te trekken had. Toen dat niet het geval bleek, werd haar gevraagd buiten te wachten in plaats van in de wachtruimte met de andere klanten.

Bovendien moest ze om het gebouw heen lopen om naar buiten te gaan, in plaats van door de garage zelf. “Keuren ze mijn auto of dopen ze hem?” vroeg de vrouw zich af. In de reacties op haar post, die veel aandacht trok, krijgt ze steun van velen. Reacties zoals “ZIJ zijn ongepast” en “Het was zomer, het was warm” spreken hun steun uit.

Toch zijn er ook mensen die vinden dat haar outfit niet geschikt is voor een autokeuring. Een veelgelezen opmerking luidt: “Dat is geen topje, dat is een opgesmukte beha.” Sommigen maken zich zorgen dat haar kleding de mannelijke werknemers zou kunnen afleiden, met opmerkingen als: “Het is voor hun veiligheid” en “Ze zouden ongepast naar je staren.” Oordeel vooral zelf…