Vrouw naar huis gestuurd omdat baas haar kledij ‘ongepast’ vindt: “Dit is heel onprofessioneel!”

Een Chinese vrouw die in de VS woont, kreeg van haar baas een reprimande vanwege haar kledingkeuze. Zelf begrijpt ze het probleem niet, maar de meeste van haar volgers wijzen haar op de kwestie.

De vrouw, genaamd Ying, verhuisde enkele jaren geleden van China naar Los Angeles, waar ze een baan als verkoopster bij een autohandelaar vond. Vier maanden na haar eerste werkdag sprak haar baas haar aan over haar outfit, die volgens hem ongepast was voor de werkvloer. Ying droeg een bloesje, een vest en een korte short. In een TikTok-video legt ze uit: “Ik werd naar huis gestuurd vanwege deze outfit. Ik snap echt niet waarom.” De video is inmiddels meer dan 200.000 keer bekeken.

De meeste mensen zijn het eens met haar werkgever en reageren als volgt: “Je short is veel te kort voor de meeste bedrijven. Hij moet minstens op kniehoogte komen. Maar je ziet er wel fantastisch uit voor andere gelegenheden,” “Draag nooit iets dat boven je knie komt, dat is heel onprofessioneel,” “Je ziet er mooi uit, maar ik begrijp dat sommige werkgevers een short ongepast vinden,” “Zoveel been? Het is niet eens op kniehoogte. Onprofessioneel,” “Bij de meeste banen mag je geen short dragen,” en “Hoe kan je het probleem niet zien?!”

Er zijn echter ook andere reacties, zoals: “Je ziet er heel mooi, comfortabel en professioneel uit,” en “Er is niets mis met je outfit. Je ziet er geweldig uit! Het probleem ligt bij de manier waarop anderen ernaar kijken.”