Remco Evenepoel onthult welke sport hij wil gaan doen na zijn wielercarrière

Remco Evenepoel heeft een indrukwekkende prestatie neergezet in Parijs, waar hij twee gouden medailles won in het wielrennen op de Olympische Spelen. Zijn succes trok zelfs de aandacht van The New York Times, die hem interviewde.

Tijdens het gesprek kwam de slechte waterkwaliteit van de Seine nog eens ter sprake, waardoor werd overwogen om het zwemonderdeel van de triatlon te schrappen en er een duatlon van te maken. De vraag rees of Evenepoel in dat geval misschien een derde medaille had kunnen winnen. Lachend antwoordde hij: “Ik weet niet of ik in Parijs aan de duatlon had mogen deelnemen.”

Triatlon

Verrassend voegde hij eraan toe: “Maar ooit, als ik mijn doelen in het wielrennen heb bereikt, zou ik graag willen overstappen naar Ironmans of triatlons. Ik denk niet dat leeftijd daar een groot probleem is, omdat explosiviteit minder van belang is. Het zou me ook helpen om op gewicht te blijven.”

Met de piekleeftijd voor Ironman-atleten rond de 35 jaar, heeft Evenepoel dus nog ruimschoots de tijd om in de toekomst ook in een andere sport naar Olympisch goud te streven.

(Intropic: Screen grab YouTube)