Site pictogram Mancho

Vrouw die 11 minuten klinisch dood was en weer tot leven kwam, onthult wat ze tijdens die tijd heeft gezien

Een vrouw die beweerde 11 minuten in de hemel te hebben doorgebracht na een bijna-doodervaring, onthulde de buitengewone dingen die ze zag in het hiernamaals.

Charlotte Holmes onderging in september 2019 een routinecontrole bij haar cardioloog toen haar bloeddruk plotseling steeg tot een angstaanjagende 234/134. De artsen vertelden haar dat ze ofwel een nieuwe beroerte kreeg of een hartaanval. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis terwijl de medici probeerden haar te stabiliseren, terwijl haar man Danny machteloos toekeek.

Bloemen

Toen hij het moment beschreef waarop hij dacht dat hij zijn vrouw zou verliezen, vertelde Danny in het tv-programma The 700 Club: “Ze riepen meteen een code en iedereen begon binnen te stormen. Ze begonnen meteen aan haar te werken, en ik dacht: zal ik haar ooit nog mee naar huis kunnen nemen?” Terwijl haar toestand verslechterde, begon Charlotte dingen te beschrijven die ze kon zien, zoals bloemen. Maar toen haar man om zich heen keek en er geen bloemen waren, besefte hij iets verbluffends.

“Dat was het moment waarop ik wist dat ze niet meer in deze wereld was,” zei hij. Charlotte’s hart was gestopt en ze was de volgende 11 minuten klinisch dood. Volgens Charlotte keek ze vanuit de hemel neer op haar levenloze lichaam, terwijl ze zag hoe de artsen en verpleegkundigen probeerden haar te reanimeren. “Ik rook de mooiste bloemen die ik ooit heb geroken, en toen hoorde ik muziek,” herinnerde ze zich. “Toen ik mijn ogen opendeed, wist ik waar ik was. Ik wist dat ik in de hemel was.”

(lees verder onder de afbeelding)

‘Pure schoonheid’

De moeder uit Wichita, Kansas, beschreef dat ze overal om haar heen pure ‘schoonheid’ zag en vol bewondering keek hoe ‘alles meebewoog’ op de muziek die ze hoorde. “Ik kan je niet precies uitleggen hoe de hemel eruitzag, want het is zoveel grootser dan we ons kunnen voorstellen, wel een miljoen keer mooier,” legde Charlotte uit. Ze vertelde dat ze vervolgens dieper het hiernamaals in werd geleid door een groep engelen. “Er is geen angst, het is pure vreugde wanneer de engelen het overnemen,” vervolgde ze. “Ik zag mijn moeder, ik zag mijn vader, ik zag mijn zus, en familieleden die achter hen stonden. Ik zag heiligen uit het verleden,” legde ze uit.

Kind

“Ze zagen er niet oud uit, ze zagen er niet ziek uit, niemand droeg een bril. Ze zagen eruit alsof ze in hun dertiger jaren waren. Toch staat er in de schrift: ‘we zullen worden herkend zoals we waren.’ Ik herkende hen in hun nieuwe lichamen. Ze zagen er geweldig uit.” Charlotte onthulde ook dat ze een peuter zag, wat haar in verwarring bracht. “Ik herinner me dat ik dacht, ‘wie is dit?’ En ik hoorde mijn hemelse vader tegen me zeggen: ‘Het is je kind.’ Ik was dat kind verloren. Ik was vijf en een halve maand zwanger. Ik herinner me dat ze het kindje vasthielden en zeiden: ‘Charlotte, het is een jongen’. En toen was hij weg. Dus toen ik die peuter zag, vroeg ik: ‘God, hoe is dat mogelijk?'”

“Hij zei: ‘Ze blijven groeien in de hemel – maar er is geen tijd, het is eeuwigheid.'” Charlotte vertelde ook dat ze naar een plek werd gebracht die het tegenovergestelde was van het paradijs dat ze net had gezien. “God nam me mee naar de hel, en ik keek naar beneden en de geur, het rook naar verrot vlees… en het geschreeuw,” legde ze uit. “Na de schoonheid van de hemel te hebben gezien, is het contrast met de hel bijna ondraaglijk.” Toen ze uitlegde waarom ze daar was gebracht, zei Charlotte: “Hij zei tegen me: ‘Ik laat je dit zien om je te vertellen dat als sommigen hun wegen niet veranderen, dit de plek is waar ze zullen verblijven.’ Ik hoorde mijn vader zeggen: ‘Je hebt de tijd om terug te gaan en het te delen.'”

“Ik voelde het verdriet…”

Daarna beschreef ze hoe ze voelde dat ze ’terug in’ haar lichaam werd getrokken, terwijl Danny zag dat haar oog trilde. Charlotte, die volledig herstelde en na twee weken uit het ziekenhuis werd ontslagen, zei: “Ik voelde de pijn, waar ik eerder geen pijn had gevoeld. Ik voelde het verdriet.” Na haar bijna-doodervaring besloot ze haar ongelooflijke verhaal met anderen te delen. “Mensen hebben hoop nodig,” zei Charlotte. “Ze willen weten dat er echt iets is, ze willen weten dat alles goed is. De hemel is zoveel meer dan je je kunt voorstellen. Ik kan je recht in de ogen kijken en je met zekerheid vertellen dat de hemel echt is.”

Volgens The Ozark County Times overleed Charlotte op 28 november 2023 op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval. Ze liet haar echtgenoot van 52 jaar, hun dochter Chrystal en haar kleinkinderen achter.

Mobiele versie afsluiten