Wist je dat bagage in één van deze drie kleuren je dikke problemen kan opleveren in de luchthaven?

We kennen allemaal de stress van het wachten op je bagage op het vliegveld: ongeduldig wachten tot de lopende band eindelijk begint te draaien, hopen dat je koffer onbeschadigd aankomt en klaar staan om te voorkomen dat iemand anders hem per ongeluk meeneemt. Het ophalen van je bagage aan het einde van je reis voelt als een vanzelfsprekendheid, maar volgens gegevens van de BBC raakten in 2022 maar liefst 26 miljoen stuks bagage verloren, vertraagd of beschadigd.

Om dit soort situaties te voorkomen, geven luchtvaartmaatschappijen hun passagiers nu advies over het kiezen van de juiste koffer, met name welke kleuren je beter kunt vermijden om te voorkomen dat je bagage kwijtraakt of wordt meegenomen door iemand anders.

Tips voor keuze van bagage

Ryanair deelde afgelopen zomer enkele tips voor de keuze van bagage, en benadrukte dat er bepaalde kleuren zijn die je het beste kunt vermijden. Zwarte, donkerblauwe of grijze koffers worden vaak verward met die van andere reizigers, waardoor de kans groter is dat je tas per ongeluk wordt meegenomen of gestolen. Als je toch voor een koffer in een van deze kleuren kiest, raadt de luchtvaartmaatschappij aan om je bagage herkenbaarder te maken, bijvoorbeeld door een opvallend bagagelabel of lint aan het handvat toe te voegen. Dit helpt verwarring op de bagageband te voorkomen.

Niet alleen luchtvaartmaatschappijen geven dit advies, ook luchthavendirecteuren waarschuwen voor de risico’s van donkere koffers. Stefan Schulte, directeur van Frankfurt Airport, adviseert reizigers om zwarte bagage te vermijden, omdat deze moeilijk te onderscheiden is tussen de vele andere donkere koffers op de band. Een woordvoerder van de luchthaven benadrukt: “Veel mensen reizen met zwarte koffers op wielen, waardoor het identificeren ervan veel tijd kost.”

Materiaal

Naast de kleur van de koffer is het ook verstandig om rekening te houden met het materiaal. Hoewel harde koffers vaak als steviger worden gezien, zijn zachte koffers vaak duurzamer. Het is dus de moeite waard om net dat beetje extra aandacht te besteden aan de keuze van je bagage, zodat je jouw koffer zonder problemen op je bestemming krijgt. Laten we proberen om niet een van de 26 miljoen te zijn die hun bagage kwijtraken!

(Bron: LADbible – Afbeeldingen: Freepik)