Man krijgt bal op hoofd en loopt 30 jaar rond met bizarre buil. Nu weet hij eindelijk wat het is…

Een cricketbal van dichtbij tegen je hoofd krijgen zal natuurlijk een flinke bult opleveren, maar deze man had geen idee dat zijn blessure hem maar liefst 30 jaar zou vergezellen.

Geen wonder dat Clyde na drie decennia van de enorme bult in het midden van zijn voorhoofd af wilde, terwijl hij ook graag wilde ontdekken wat het precies was. In de tweede aflevering van de nieuwe serie The Bad Skin Clinic bezocht de 57-jarige dermatoloog Dr. Emma Craythorne in de hoop een oplossing te vinden om de bult te laten verwijderen. Terwijl hij samen met zijn vrouw Caroline de specialist in haar praktijk in Londen bezocht, legde Clyde uit dat, hoewel de vreemde bult al 30 jaar deel van zijn leven uitmaakte, hij het nog steeds ‘ongewoon’ vond.

Lipoom

“Ik weet dat het niet weg zal gaan,” vertelde hij Dr. Craythorne. “Soms lig ik in bed en denk ik: ‘Waarom heb ik dit?’ Plus mijn hond, ze wekt me ‘s ochtends door de bult op mijn hoofd te likken. Dan zeg ik: ‘Dank je Bonnie, je herinnert me eraan dat de bult er nog is!’” Hoewel je zou denken dat de bult direct te wijten is aan het cricketbalincident, bleek dat niet het geval. De bult verscheen pas twee jaar nadat Clyde in zijn hoofd was geraakt. Hij legde uit dat hij eerder naar Turkije was gereisd met de bedoeling de bult daar te laten verwijderen, maar uiteindelijk konden de artsen het niet weghalen.

“Ik kwam thuis met een litteken en een bult,” zei Clyde. Caroline zei dat ze haar man nooit zonder zijn opvallende voorhoofdskenmerk had gekend, maar merkte op dat ze wist dat hij zich de laatste jaren steeds bewuster was geworden van de bult. De arts bekeek de bult van dichtbij en stelde een diagnose. “Dit is ongetwijfeld een lipoom,” vertelde ze Clyde. “‘Lipo’ betekent vet en ‘oom’ staat voor een goedaardige tumor. De enige manier om er vanaf te komen, is door het chirurgisch te verwijderen.” Lipomen zijn ‘zachte, vette knobbels die onder je huid groeien’. Hoewel ze ‘onschadelijk’ zijn en meestal geen behandeling nodig hebben, is het altijd goed om vreemde knobbels door een arts te laten controleren.

“Ik ben sprakeloos”

Dr. Craythorne legde uit dat ze een verticale incisie moest maken vanwege de mislukte procedure die Clyde eerder in Turkije had ondergaan, waardoor ze de lipoom eruit kon ‘poppen’. Ze waarschuwde echter dat de eerdere poging de operatie ‘ingewikkelder’ zou maken. Nadat ze haar plan had gemaakt, nam de dermatoloog Clyde mee naar de operatiekamer. Ze drukte zachtjes op beide zijden van de wond en zei: “Oké, laten we kijken of we het eruit kunnen persen. Sorry voor het drukken Clyde… daar is het!”

En zo kwam een groot deel van de lipoom naar buiten. Na nog een keer gevoeld te hebben, realiseerde Dr. Craythorne zich dat er nog een klein stukje achter het littekenweefsel verborgen zat van Clyde’s eerste operatie. Ze vond nog een ‘klein stukje lipoom’ en verwijderde het met haar chirurgische instrumenten. Clyde’s voorhoofdswond werd gehecht en hij kreeg een spiegel om het werk van Dr. Craythorne en zijn plattere voorhoofd te bewonderen. Hij straalde: “Oh mijn God! Ik ben sprakeloos… het is rond!”

Selfies maken

De dermatoloog vertelde Clyde dat het ‘perfect’ was en voegde eraan toe: “Je hebt een geweldige schedelvorm.” Wat een compliment, toch? “Caroline zal me niet herkennen,” grapte Clyde tegen de camera. “Het gaat volledig veranderen hoe ik me over mezelf voel. Dr. Emma doet echt haar magie, nietwaar?” Hij zei dat hij zich ‘miljoenen dollars’ voelde na het verwijderen van de bult, terwijl zijn vrouw ook een geweldige reactie had op het afscheid van de bult. Toen Caroline Clyde voor het eerst zag, riep ze uit: “Oh mijn God, je ziet er zo anders uit! Je gezicht, je ziet er zo blij uit!” Clyde grapte vervolgens dat hij van plan was zijn avond door te brengen met ‘een paar selfies maken’ of ‘in de spiegel staren’ om zijn nieuwe uiterlijk te bewonderen.

(Bron: LADBible – Afbeeldingen: The Bad Skin Clinic/Discovery+)