Engelse barman schotelt klanten ‘Belgische pinten’ voor en krijgt bijna een pak rammel

Er zit duidelijk een verschil tussen de pint die je geserveerd krijgt in een typische Engelse pub en die in een Vlaams volkscafé, en dat heeft vooral te maken met de schuimkraag. In Engeland is een schuimlaag vrijwel afwezig, terwijl in Vlaanderen een pint met weinig schuim bijna een belediging is.

Bij ons heerst de ongeschreven regel dat een pint een mooie schuimkraag moet hebben, maar aan de overkant van het Kanaal is het juist andersom. De Engelsen willen zoveel mogelijk bier in hun glas, met zo min mogelijk schuim. Het is daar niet ongebruikelijk om te horen: “Als we slagroom willen, gaan we wel een ijsje eten!”

Een Engelse barman zorgt nu echter voor ophef door zijn landgenoten pinten te serveren zoals ze in België zouden worden getapt – mét een flinke schuimkraag. Hij is een ware hit op TikTok, waar hij inmiddels 106.000 volgers heeft.

In zijn filmpjes is te zien hoe hij de Engelsen ‘Belgische pinten’ geeft, compleet met schuim. Maar dat valt bij zijn klanten niet altijd in de smaak. Integendeel, sommige mensen worden zelfs boos en klagen dat ze bier willen, geen schuim! Ondanks de frustratie die hij oproept, blijft de barman zijn schuimrijke pinten tappen, tot groot vermaak van zijn volgers. Bekijk hieronder de video:

@themainbarguy He wanted to see the manager wtf?! 😡 #annoyed #customerservice #customersbelike #beer #barservice #drink #happy #rude #manager #callthepolice #customer #pint #foam #customerserviceproblems #fyyp #fypp #guy #uk #scotland ♬ original sound – TheMainBarGuy