Site pictogram Mancho

Hoeveel procent van de vrouwen ‘doet alsof’ in bed? Het antwoord is schokkend…

Bijna de helft van de vrouwen geeft toe soms een orgasme te faken vanwege frustratie in bed. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen gemiddeld vier keer minder orgasmes ervaren dan mannen die actief zijn op seksueel gebied. Volgens een onderzoek van Durex heeft bijna 43% van de seksueel actieve vrouwen ooit een orgasme geveinsd, vergeleken met 32% van de mannen.

Slechts 5% van de vrouwen bereikt altijd een orgasme tijdens een seksuele ontmoeting, terwijl dat voor 20% van de mannen geldt. Deze kloof wordt nog groter bij penetratieseks: 40% van de vrouwen zegt nooit of zelden een orgasme te krijgen door alleen penetratie, tegenover slechts 12% van de mannen.

‘Geen slecht gevoel geven’

Veel vrouwen voelen zich teleurgesteld (22%) en gefrustreerd (20%) als ze geen orgasme bereiken tijdens seks, terwijl iets meer dan 1 op de 10 (11%) zegt eraan gewend te zijn geraakt. Durex heeft daarom een campagne gelanceerd voor ‘orgasme-gelijkheid’, met hulp van seksexpert Alix Fox, die tips geeft om het bereiken van een orgasme makkelijker te maken. Van de vrouwen die orgasmes veinsden, gaf de helft aan dat ze dit deden om hun partner geen slecht gevoel te geven, terwijl 40% het deed om een seksuele ontmoeting te beëindigen.

Voorspel blijkt essentieel voor beide geslachten om een orgasme te bereiken. Bijna een kwart (24%) van de vrouwen en 19% van de mannen zegt dat voorspel cruciaal is. Opvallend is dat tweemaal zoveel mannen (8%) als vrouwen (4%) voorspel niet noodzakelijk vinden voor hun seksuele bevrediging.

Openheid over voorkeuren

Daarnaast verschilt het gebruik van seksspeeltjes sterk tussen mannen en vrouwen. Bijna 19% van de vrouwen noemt seksspeeltjes een belangrijke factor voor het bereiken van een orgasme, tegenover slechts 6% van de mannen. Mannen geven vaker de voorkeur aan visuele stimulatie, zoals foto’s of porno; 13% van hen zegt dat dit hen helpt een orgasme te bereiken, terwijl dit slechts 2% van de vrouwen betreft.

Openheid over seksuele voorkeuren blijft een uitdaging. Ongeveer 20% van de vrouwen en 23% van de mannen voelt zich ongemakkelijk om hun seksuele behoeften met hun partner te bespreken. Een klein deel, 6% van de vrouwen en 4% van de mannen, zegt hier zelfs nooit over te praten.

(Bron: Clint – Intropic: Freepik)

Mobiele versie afsluiten