Wil je een beest worden in bed? Laat dan deze voedingsmiddelen links liggen…

Ben je vanavond (of binnenkort) op zoek naar wat extra ‘plezier’? Dan is het verstandig om bepaalde voedingsmiddelen te vermijden die een domper kunnen zetten op je prestaties tussen de lakens. Uit onderzoek van Dr. Jamin Brahmbhatt van de PUR Clinic in Florida, gespecialiseerd in urologie, blijkt dat er naast bekende afrodisiaca zoals oesters en honing, ook voedingsmiddelen zijn die je seksuele drang juist kunnen verminderen. Al voegt Dr. Brahmbhatt toe: neem niet alles te letterlijk, want sommige ideeën zijn gebaseerd op speculatie. Maar een beetje bewustwording kan geen kwaad!

Verzadigde vetten

Laten we beginnen met de voedingsmiddelen die je wellicht wilt vermijden: voeding die rijk is aan verzadigd vet. Gefrituurde lekkernijen bijvoorbeeld. Hoewel ze misschien heerlijk smaken, zitten ze boordevol verzadigd vet, wat je aderen verstopt, de bloedstroom belemmert en gewichtstoename veroorzaakt – allemaal zaken die niet bevorderlijk zijn voor een energieke nacht. Volgens Dr. Brahmbhatt is een gezonde voeding op de lange termijn veel beter voor je seksleven. Dus die gefrituurde hapjes kunnen beter blijven liggen.

Rood vlees en kaas

Daarnaast is het verstandig om rood vlees en kaas te laten staan, omdat deze eveneens veel verzadigd vet bevatten. Maar niet alle vetten zijn slecht. Omega-3 vetzuren, die je vindt in visolie, lijnzaad en koolzaadolie, lijken juist gunstig te zijn voor je seksuele functie. Aan de andere kant dragen omega-6 vetzuren (uit zonnebloem- en maïsolie) en transvetzuren (uit gehydrogeneerde oliën en margarine) niet bij aan optimale prestaties.

Zout

En dan is er nog zout. Te veel zout, oftewel natrium, kan leiden tot een verhoogde bloeddruk en volgens de Cleveland Clinic vermindert dat je libido. Dus een beetje minder zout kan geen kwaad.

Kortom, matigheid is de sleutel. Wil je jezelf een plezier doen? Ruil die vette burger vanavond in voor een frisse salade. Je lichaam en je seksleven zullen je later bedanken. Smakelijk eten en veel succes!

(bron: FHM – Intropic: Freepik)