Site pictogram Mancho

Deze speelgoedautootjes kunnen je 20.000 euro en meer opleveren. Misschien liggen ze gewoon bij jou op zolder…

Je hoort wel eens zeggen dat mensen soms ‘schatten op zolder’ vinden. En soms mag je dat wel heel letterlijk nemen. Want sommige oude ‘vintage’ spullen kunnen een fortuin opbrengen wanneer je ze online of op een veiling verkoopt.

Speelgoedautootjes bijvoorbeeld… Een zeer populair en gewild merk zijn daarbij de autootjes van Hot Wheels, die iedereen kent en vroeger als kind mee gespeeld heeft.

Waardevolle Hot Wheels

Een prototype van een Hot Wheels Beach Bomb uit 1969, waarbij de surfplanken via het achterraam worden geladen, werd op een veiling verkocht voor om en bij de 150.000 euro. De auto is uniek omdat hij surfplanken heeft die via het achterraam geladen kunnen worden.

Hoewel er een paar extra exemplaren in verschillende kleuren in handen van het publiek zijn gekomen, zijn er slechts twee roze versies van bekend. Maar er zijn meer waardevolle Hot Wheels. Een zeldzame Hot Wheels Camaro uit 1968, met een “antifreeze green” chroom afwerking en gebruikt voor reclamedoeleinden, werd verkocht voor 20.000 euro. Er zijn slechts 20 exemplaren van dit model bekend.

Hoe weet je hoeveel oud speelgoed waard is?

Zeldzaamheid leidt niet altijd tot hoge waarde, maar in het geval van het blauwgekleurde Rodger Dodger-model uit 1974 is dat wel het geval: het werd in ultrakleine oplage geproduceerd en is zeer gewild. Op een veiling werd deze verkocht voor ongeveer 3.000 euro.

Als je dus oude speelgoedautootjes op zolder of in een kast hebt liggen, loont het zeker de moeite om eens te checken. Online zijn er genoeg bronnen om de waarde ervan te controleren, zoals hier.

Mobiele versie afsluiten