Site pictogram Mancho

“Wij doen het 10 keer per week en houden het 4 uur vol. Dit is ons geheim…”

De meesten van ons zouden graag 10 keer per week seks willen hebben, en volgens één koppel is dat makkelijker dan je denkt. Het geheim? Yoga. Mike en zijn partner Ellanski beweren dat zij hun hoge libido en intieme band te danken hebben aan yoga. Ze delen hun ervaringen over hoe yoga hun seksuele connectie versterkt en hoe beweging helpt om de vonk in hun relatie levend te houden.

Mike Kumar, 54, en zijn partner Ellanski, 37, ontmoetten elkaar in de sportschool tijdens een ‘benen, billen en buik’-sessie. Ellanski vertelt: “Ik zag hem in de spiegel, met drie mensen tussen ons in, en wist dat ik hem gewoon moest aanspreken. Ik was niet zenuwachtig en begon met een simpel ‘hallo’. De klik was er meteen, en de rest is geschiedenis.”

Wat is hun geheim?

Mike vond het bijzonder aantrekkelijk dat Ellanski de eerste stap zette, en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Mike bekende dat hij daarvoor een ‘seriedater’ was, zonder echte klik met iemand. Over hun leeftijdsverschil van 17 jaar zegt Mike: “Leeftijd is slechts een getal en zou geen obstakel moeten zijn. Als je mentaal en spiritueel op één lijn zit, is dat het belangrijkste.”

Het geheim achter hun succesvolle seksleven, waarbij ze minstens 10 keer per week seks hebben, is volgens Mike simpel: glijmiddel en yoga. “Onze sessies duren soms van 10 minuten tot wel vier uur. We gebruiken altijd glijmiddel, wat onze sessies verlengt en de fun-factor verhoogt. We gaan door zo’n 12 flessen per jaar. Daarnaast helpt yoga ons ook.”

Yoga

Bepaalde yogahoudingen vergroten het lichaamsbewustzijn en flexibiliteit, wat bijdraagt aan een beter seksleven. Mike en Ellanski doen deze houdingen niet alleen op de yogamat, maar ook in de slaapkamer. Ze voelen zich daarnaast verbonden door hun gedeelde liefde voor eten. “We gaan graag uit eten, maar samen thuis zijn is het fijnst,” voegt Mike toe. “Als ik voor haar kook, zorg ik altijd voor kaarslicht, gedempte verlichting en muziek om de sfeer te zetten.”

Het koppel benadrukt het belang van tijd apart doorbrengen en regelmatig contact houden, zelfs als ze elkaar dagen of weken niet zien. Dit doen ze via Facetime en Whatsapp. Regelmatige seks speelt daarbij uiteraard ook een rol.

Winter

Volgens seks- en relatie-expert Jo Hemmings, die werkt voor glijmiddelproducent Knect, neemt ons libido vaak af in de winter door lagere vitamine D-niveaus en somberheid. Maar de winter biedt ook de mogelijkheid om knus samen te zijn en intiem contact op te zoeken. Ze prijst Mike en Ellanski voor hun openheid en creativiteit in hun relatie. Hemmings raadt aan om de routine in de slaapkamer te doorbreken en nieuwe dingen uit te proberen. “Een verandering van omgeving, zoals seks in een andere kamer, kan voor nieuwe spanning zorgen,” zegt ze. “Seks is goed voor zowel je fysieke als mentale welzijn, en glijmiddelen kunnen die ervaring versterken.”

Kortom, als je je seksleven een boost wilt geven, kan een beetje yoga en een open mindset de sleutel zijn.

Mobiele versie afsluiten