Jongedame gaat viraal met lijst van ‘niet onderhandelbare’ eisen voor potentiële partner: “Je bent gestoord!”

Een 21-jarige vrouw, Phoebe Brooks, heeft onlangs haar lijst van ‘niet-onderhandelbare eisen’ gedeeld waaraan mannen moeten voldoen voordat ze met haar uit kan gaan. Deze lijst, bestaande uit 13 punten, stelde ze op met haar vriendin Jemma McCoubrey, nadat ze eerder dit jaar single werd. Phoebe, die filmproductie studeert aan de universiteit van Gloucestershire, vindt dat iedere man met wie ze uitgaat begrip moet hebben voor de uitdagingen waar vrouwen mee te maken hebben.

Ze benadrukt dat haar eisen ervoor zorgen dat haar partner volwassen en zorgzaam is, en niet iemand die ‘bemoederd’ hoeft te worden. Ook wil ze iemand die schoon en netjes is en goede vrienden heeft. Hoewel sommigen haar eisen hoog vinden, beschouwt Phoebe deze standaarden als het absolute minimum. “Ik heb de lijst gemaakt om mezelf te herinneren aan wat voor mij niet-onderhandelbaar is,” zegt ze. “De meeste van deze dingen zouden geen grote eisen moeten zijn, dit is het minimale wat je van een partner mag verwachten.”

(lees verder onder de afbeelding)

Beste vriend

Phoebe, die inmiddels in een relatie zit, benadrukt dat een partner ook een beste vriend moet zijn, emotioneel intelligent moet zijn, en open moet staan voor groei binnen de relatie. Loyaliteit, respect, en eerlijkheid beschouwt ze als fundamenteel. “Loyaliteit is het absolute minimum,” zegt ze, en voegt eraan toe dat een man ook begrip moet hebben voor de situatie van vrouwen en zich moet inzetten voor gelijkheid. Ze ziet het als vanzelfsprekend dat haar partner een feminist is. “Feminisme betekent simpelweg dat je in gelijkheid voor vrouwen gelooft. Het is vreemd dat sommige mensen dat nog steeds controversieel vinden,” aldus Phoebe.

Ook goede communicatie staat hoog op haar lijst. “Een relatie zonder goede communicatie werkt niet,” zegt ze. Ze benadrukt hoe frustrerend het kan zijn om als meisje op te groeien in een samenleving die ervan uitgaat dat jongens langzamer volwassen worden. “Als jongens te maken zouden hebben met de helft van wat meisjes doormaken, zouden ze ook sneller volwassen worden,” voegt ze toe.

Hier is Phoebe’s volledige lijst van niet-onderhandelbare eisen voor een partner:

– Haar beste vriend zijn

– Lief zijn voor iedereen / begripvol en emotioneel intelligent

– Ruimdenkend zijn

– Loyaal, eerlijk en respectvol zijn

– Vrouwen begrijpen in alle opzichten en weten wat ze doorstaan

– Goed kunnen communiceren

– Volwassen zijn

– Goede vrienden hebben

– Beschermend, niet controlerend

– Goede prioriteiten en doelen in het leven

– Wees geduldig en zachtaardig

– Ga verder dan het absolute minimum

– Schoon en netjes zijn