Site pictogram Mancho

Iedereen denkt dat deze knappe dames tweelingzussen zijn, maar de waarheid is schokkend

User comments

Een model heeft haar fans verbaasd door een foto te delen waarop ze poseert met een vriendin, waarbij het lijkt alsof ze tweelingzussen zijn. Wat veel mensen echter niet direct beseffen, is de reden waarom de twee zo veel op elkaar lijken: beide schoonheden zijn namelijk door kunstmatige intelligentie (AI) gecreëerd.

Milla Sofia, die zichzelf omschrijft als een ’24-jarige die in Helsinki woont’, is in werkelijkheid een virtueel model, ontstaan door ‘computertovenarij’ en de verbeeldingskracht van iemand anders. Haar vriendin, HEiDi-Ai, is ook een AI-creatie en deelt veel uiterlijke kenmerken met Milla.

De twee virtuele modellen hebben beiden lange, blonde haren die in het midden zijn gescheiden, dezelfde glimlach, oogkleur en stralend witte tanden. In een foto die Milla op haar Instagram deelde, dragen ze bijpassende crèmekleurige truien en poseren ze knuffelend en lachend voor de camera, zogenaamd in Lapland. Bij de foto, gedeeld met haar 124.000 volgers, schreef Milla: “Een feestje met mijn vriendin Heidi in Lapland. Zoveel mooie herinneringen samen! Ga haar volgen!”

Recent werd ook bekend dat het AI-model Aitana López €9.000 per maand verdient met haar online foto’s en samenwerkingen met merken. Deze virtuele schoonheid, zogenaamd afkomstig uit Barcelona, heeft advertentiedeals met een waarde van meer dan €1.000 per Instagram-post en heeft inmiddels meer dan 170.000 volgers online.

Mobiele versie afsluiten