Steeds meer vrouwen willen niet meer vrijen met mannen. In plaats daarvan willen ze dit doen…

Vrouwen kiezen steeds vaker bewust voor een leven zonder seksuele relaties, omdat ze genoeg hebben van interacties met mannen. Dat klopt. Mannen, als je dacht binnenkort op jacht te gaan, moet je misschien je verwachtingen bijstellen. De ‘boy sober’-beweging wint aan populariteit in verschillende landen, waarbij vrouwen vrijwillig celibaat kiezen om hun ‘innerlijke rust’ te beschermen in plaats van mannelijke aandacht te zoeken. Deze belofte van ‘geen datingapps, exen of losse avontuurtjes’ verspreidt zich wereldwijd en zorgt voor een nieuwe dynamiek in de datingwereld.

De Daily Star sprak met Nyomi Warren, Brand Design Lead van Feeld – een datingapp – om meer te weten te komen over deze trend. Ze legde uit: “Boy sober betekent geen tijd besteden aan mannen – geen daten, dromen, praten of omgaan met hen. Door mannen te decentraliseren krijgen vrouwen de ruimte en kracht om zichzelf centraal te stellen.”

Beschermen mentale welzijn

Net zoals de leden van Feeld, richten veel vrouwen zich nu op het beschermen van hun mentale welzijn en het opbouwen van diepere, betekenisvolle connecties buiten de traditionele verwachtingen van huwelijk en kinderen. Deze beweging biedt vrouwen de kans hun toekomst vorm te geven door autonomie over hun lichaam terug te nemen, zelfontdekking te prioriteren en nieuwe manieren van leven te ontwikkelen.

Uit onderzoek van Feeld blijkt dat heterovrouwen 3,7 keer vaker dan heteromannen kiezen voor een celibatair leven. De grootste groep die de ‘Celibacy Desire’-tag gebruikt, bestaat uit Gen Z-vrouwen, gevolgd door vrouwen tussen de 26 en 30 jaar. Feeld introduceerde verschillende tags in de app, waaronder deze celibatair-tag, waarmee gebruikers beter kunnen filteren op wat ze zoeken in een poging diepere connecties te creëren.

“Biedt kansen aan mannen”

Volgens Nyomi geeft het ‘boy sober’ zijn vrouwen meer tijd om hun ware verlangens te ontdekken. Ze zei: “Het herconfigureren van ons gevoel van eigenwaarde, los van mannelijke aandacht, is een soort reset, waardoor we dichter bij onszelf kunnen komen en hier uiteindelijk allemaal van profiteren.”

Hoewel het lijkt alsof mannen de dupe worden van deze trend, kan dit hen juist de kans bieden om betekenisvollere connecties te ontwikkelen. Nyomi voegde toe: “Dit is een kans voor mannen om te ontdekken welke diepere relaties ze met zichzelf en anderen kunnen opbouwen. Bij Feeld richten we ons op de reis, niet de bestemming, en we nodigen mannen uit om open en nieuwsgierig te blijven.”

Deze zomer zou weleens minder over daten kunnen gaan en meer over persoonlijke groei en verbindingen op een ander niveau.

(Bron: Daily Star – Intropic: Freepik)