Wie kan nu het best autorijden: mannen of vrouwen? Experts geven eindelijk het antwoord!

Volgens een onderzoek van Autoverzekering.nl denken mannen over het algemeen beter te zijn in parkeren en navigeren dan vrouwen, ook al wijst de realiteit soms anders uit. Dit meldt manners.nl. De onafhankelijke vergelijkingssite onderzocht hoe mensen hun eigen rijvaardigheden inschatten. Niet geheel verrassend overschatten mannen vaak hun kunnen.

Zo beweert 87 procent van de mannen goed te kunnen parkeren, terwijl dit bij vrouwen iets lager ligt, op 73 procent. Wat navigeren betreft, denkt 92 procent van de mannen hier goed in te zijn, tegenover 77,5 procent van de vrouwen.

Google Maps

Opmerkelijk is dat 22,5 procent van de vrouwen, en ook 8 procent van de mannen, vaak op Google Maps vertrouwt om hun bestemming te bereiken, wat benadrukt hoe belangrijk digitale navigatie tegenwoordig is. Wat snelheid betreft, geeft 41,5 procent van de ondervraagden toe weleens de maximumsnelheid te overschrijden, waarbij mannen met 44 procent iets vaker de regels overtreden dan vrouwen, die op 38 procent uitkomen.

Netheid

Het onderzoek keek ook naar de netheid van auto’s. Meer dan een derde van de respondenten gaf toe een rommelige auto te hebben. Slechts 7,4 procent maakt hun auto wekelijks schoon, terwijl meer dan de helft (54 procent) liever de carwash gebruikt dan zelf hun voertuig te wassen. Jerry Poel, autoverzekering-expert bij Autoverzekering.nl, concludeert: “Het is opvallend dat mannen zichzelf betere bestuurders vinden dan vrouwen, terwijl mannen in de praktijk vaker bij ongelukken betrokken zijn.”

(Bron: manners.nl – Afbeeldingen: Freepik)