Plots is ‘micro-vreemdgaan’ een groot gevaar in België. En jij deed het waarschijnlijk al eens zonder dat je het beseft…

Micro-vreemdgaan is een subtiele vorm van flirten die vaak als onschuldig wordt gezien, maar het kan gevaarlijk zijn voor relaties. Het gedrag verschilt per koppel; wat voor de ene relatie als micro-bedrog geldt, is voor een ander misschien gewoon flirten. Volgens psychotherapeut Hannah Paull is het eigenlijk ‘bijna bedriegen’, waarbij je bewust op de grens van ontrouw loopt zonder je partner in te lichten.

Hoe kan je micro-vreemdgaan vermijden?

De sleutel tot het vermijden van micro-vreemdgaan is open communicatie. Als je of je partner van nature flirterig zijn, is het belangrijk om samen duidelijke grenzen te stellen. Het gedrag zelf is niet per se fout, zolang beide partners weten waar ze staan. Wanneer iemand die grenzen opzettelijk overschrijdt, ontstaan er vaak conflicten en pijn.

In het digitale tijdperk is micro-vreemdgaan makkelijker dan ooit. Met apps zoals Snapchat en Instagram, waar berichten verdwijnen, kunnen geheimen eenvoudig verborgen worden. Dit gedrag kan voortkomen uit ontevredenheid in de relatie, gevoelens van eenzaamheid of verlangen naar opwinding, maar kan snel schadelijk worden voor de relatie als de verlangens sterker worden.

Open communicatie

Om micro-vreemdgaan te vermijden, moeten koppels openlijk praten over wat acceptabel is en wat niet. Gedragingen zoals het verbergen van berichten, contact met exen of obsessief reageren op sociale media kunnen relaties ondermijnen. Een eerlijke dialoog helpt om deze risico’s te voorkomen en kan bijdragen aan een gezonde en sterke relatie.

(Bron: Clint.be – Afbeelding: Freepik)