Familie-actrice Jasmijn Van Hoof doet opvallende bekentenis: “Ik heb mijn les geleerd!”

Na haar vertrek uit ‘Familie’ in 2021 ontdekte Jasmijn Van Hoof een passie voor koken en voeding. Op een ochtend besloot ze impulsief om iets met pralines en chocolade te doen.

Samen met haar partner, die op dat moment op zoek was naar een huis in de Kempen, vond ze via de VDAB een vacature bij een chocolatier in Turnhout. Ze besloot deze kans te grijpen en begon aan een nieuw avontuur. Al snel realiseerde Jasmijn zich echter dat er een groot verschil is tussen koken als hobby en werken in de voedingssector. (lees verder onder de afbeelding)

Hobby wordt job

Ze merkte dat professioneel bezig zijn met voeding anders is dan thuis experimenteren. Het werken met grote hoeveelheden ingrediënten en de fysieke inspanning die daarbij komt kijken, waren niet wat ze ervan had verwacht. Na enkele maanden besefte ze dat haar romantische beeld van het vak niet overeenkwam met de realiteit.

Deze ervaring leerde haar een belangrijke les: hoewel acteren ooit een hobby was die uitgroeide tot een plezierige baan, geldt dat niet voor alle passies. Het verschil tussen thuis twee broden bakken en professioneel werken met 100 kilo deeg of chocolade is aanzienlijk. Uiteindelijk keerde Jasmijn terug naar haar vertrouwde omgeving en hernam ze haar rol als Stefanie Coppens in ‘Familie’, waar de kijkers haar opnieuw kunnen bewonderen.

(Afbeelding: VTM)