“Ik liet in 4 jaar mijn hele lichaam tatoeëren. Mijn ouders haten me nu”

In een periode van slechts vier jaar heeft Tristan Weigelt een van de meest opvallende metamorfoses ter wereld ondergaan door maar liefst 95% van zijn lichaam te laten tatoeëren. Zijn uiterlijk is nu compleet veranderd na een transformatie die ongeveer 55.000 euro heeft gekost, maar sindsdien heeft hij zijn ouders niet meer ontmoet. Deze 25-jarige Amerikaanse liefhebber van tatoeages woont tegenwoordig in Kopenhagen, waar hij een passie heeft ontwikkeld voor body art. Onlangs heeft hij voor en na foto’s gedeeld op zijn Instagram-account, dat wordt gevolgd door 72.000 mensen.

Een van zijn volgers plaatste onder zijn post een reactie: “Hoe reageren je ouders hierop? Heb je hen al persoonlijk ontmoet sinds je nieuwe uiterlijk?” Tristan antwoordde: “Nee, nog niet. Mijn moeder is er absoluut geen fan van.” Hij voegde eraan toe dat er momenteel geen plannen zijn om zijn familie binnenkort te zien. In een eerdere interview gaf Tristan aan dat veel vrouwen zijn uiterlijk als angstaanjagend ervaren. Hij zei: “Mensen staren vaak, maar ik merk het niet echt. Het schrikt veel vrouwen af, maar verder zijn er geen extreme reacties. De meeste mensen zijn eigenlijk heel positief.” Hij vervolgde: “Er zijn veel mensen die staren en gefascineerd zijn. Mijn vrienden zeggen nu dat het bijna lijkt alsof ze met een beroemdheid rondlopen. Helaas zijn mijn ouders geen fan van tatoeages. Ze verafschuwen me nu.”

260 uur onder de naald

Gedurende 260 uur heeft Tristan onder de tatoeëernaald doorgebracht, en na zijn recente voor-en-na-post stelde een andere volger de vraag: “Geweldig, maar wat zijn je plannen voor wanneer je ouder wordt?” Tristan reageerde met het woord “sterven,” gevolgd door een lachende emoji. De enige delen van zijn lichaam die nog niet zijn getatoeëerd, zijn de handpalmen, intieme zones en voetzolen. Hij gaf aan dat de meest pijnlijke plekken om te tatoeëren zijn gezicht en voeten waren. Ondanks zijn drastisch veranderde uiterlijk benadrukt Tristan: “Afgezien van mijn huidskleur is er eigenlijk niets veranderd. Innerlijk ben ik nog steeds dezelfde persoon. Mijn innerlijke zelf is niet anders dan voorheen.”

Japanse traditie

Sinds zijn eerste tatoeage had Tristan de ambitie om zijn hele lichaam te bedekken. “Ik dacht bij mezelf ‘waarom niet?’ Ik ben al zo ver gekomen, dus ik kan net zo goed doorgaan,” verklaarde hij. Zijn oranje ’tatoeagepak’, inclusief een draak op zijn rug, is geïnspireerd op de ‘Japanse traditie’. Tristan deelde het volgende advies voor mensen die overwegen om een tatoeage te nemen: “Voor iedereen die overweegt een tatoeage te nemen, kies de tatoeage die jij mooi vindt. Kies wat je aanspreekt en bij je past. Ik zie vaak mensen die zich zorgen maken of een bepaalde tatoeage wel bij hen past of past bij hun stijl. Als je het mooi vindt, ga ervoor. Niemand zou me vijf jaar geleden hebben verteld dat mijn tatoeages zo goed bij me zouden passen, maar nu kan niemand zich mij voorstellen zonder ze.”

(Bron: Daily Star)

Plaats een reactie