AI-expert beweert te weten wanneer de mens ‘onsterfelijk’ wordt

Laurent Alexandre, een hoge ambtenaar, ondernemer, schrijver en politiek activist, was te gast bij de Franse nieuwszender LCI om zijn nieuwste boek over ChatGPT te presenteren. Hij sprak over de invloed van NIBC-technologieën: N voor nanotechnologie, die inwerken op moleculen, B voor biologie, zoals genetische manipulatie, I voor informatietechnologie, en C voor cognitieve wetenschap.

Hybridisatie van mens en machine

Deze technologieën zouden leiden tot een vorm van transhumanisme, een hybridisatie van mens en machine, die onsterfelijkheid mogelijk maakt. Volgens Alexandre zal deze onsterfelijkheid zich in de toekomst manifesteren als iets dat lijkt op de Neuralink-chips van miljardair Elon Musk.

Deze chips worden rechtstreeks in de hersenen geïmplanteerd om pathologieën te neutraliseren. Recent was een quadriplegische patiënt bijvoorbeeld in staat om te schaken op een computer enkel door te denken, alsof hij de muis zelf bewoog.

Onsterfelijk?

Alexandre stelt verder: “De dood zal niet langer de natuurlijke uitkomst van het leven zijn. Terwijl ons fysieke lichaam veroudert en verdwijnt, zullen ons geheugen en bewustzijn tegen 2045 kunnen worden overgebracht naar microprocessoren, waardoor onze geest onze biologische dood kan overleven.”

Hij besluit met een opmerkelijk ‘weetje’: “Elon Musk heeft onlangs gewed dat tegen december 2025 de intelligentste mens op aarde minder intelligent zal zijn dan een doorsnee commerciële kunstmatige intelligentie.”

(Bron: TagTik – Intropic: Unsplash)