Mannen met deze schoenmaat gaan het vaakst vreemd

Vreemdgaan is volkomen onacceptabel, ongeacht de situatie. Hoewel we dit gedrag afkeuren, is een recent onderzoek naar ontrouw toch behoorlijk intrigerend. Verrassend genoeg laat dit onderzoek zien dat mannen met een grotere schoenmaat vaker vreemdgaan dan mannen met kleinere schoenen.

Statistisch gezien vertonen mannen met grotere voeten meer ontrouw. Dit zou deels verklaard kunnen worden doordat langere mannen, die vaak grotere voeten hebben, mogelijk meer aandacht van vrouwen krijgen. Het onderzoek werd uitgevoerd via een datingsite speciaal voor getrouwde mensen, waarbij de trouw van mannen werd geanalyseerd. De resultaten lieten zien dat mannen met grotere voeten aanzienlijk vaker ontrouw zijn dan mannen met kleinere voeten.

Maat 46 spant de kroon

Uit de cijfers bleek dat mannen met schoenmaat 45 dubbel zoveel kans hebben om vreemd te gaan als mannen met maat 42 of kleiner. De mannen met maat 46 waren het meest ontrouw (29%), gevolgd door mannen met maat 45 (25%). Mannen met maat 47 (22%) en maat 48 (21%) kwamen respectievelijk op de derde en vierde plaats.

Kanttekening

Het is echter belangrijk op te merken dat dit onderzoek plaatsvond op een datingsite voor getrouwde mensen, wat de resultaten mogelijk beïnvloedt. Het kan zijn dat de deelnemers aan dit onderzoek minder scrupules hebben over ontrouw, wat de uitkomsten kan vertekenen.

(Intropic: Unsplash)