“Ik wil geen mevrouw genoemd worden, ik ben genderfluïde”

Vind je het leuk om mensen te kijken op een terras? Vergeet dat maar. Als je van mensen kijken houdt, is Comic Con een evenement dat je echt niet wilt missen. Dit evenement draait volledig om fantasie, en je komt er de meest bijzondere dingen tegen.

Je ziet mensen verkleed als knuffels, elfjes, of hun favoriete helden. Het is een plek waar mensen even helemaal zichzelf kunnen zijn. En bij een evenement als dit mag een straatinterview natuurlijk niet ontbreken. De interviewer vraagt al snel aan bezoekers hoe zij ervaren dat hun cosplay of gender in de maatschappij wordt geaccepteerd. Het blijkt al snel dat dit vaak minder geaccepteerd wordt dan hij dacht.

“Ik wil zelf geen label hebben”

Vervolgens komt er iemand voor de camera die hun verhaal wil vertellen: “Vroeger was ik zelf iemand die snel een label op mensen plakte, maar eigenlijk vind ik het helemaal niet fijn om zelf een label te hebben.”

Hen vervolgt: “Ik ben gewoon non-binair of genderfluïde. Ik noem mezelf Bread, oftewel ‘brood’ in het Engels.” Bread is ook niet blij met mensen die hun mening over hen uiten. “Mensen wilden een label op mij plakken en vertellen wie ik was en welk gender ik had. Ik wilde gewoon zelf ontdekken wie ik ben, zonder dat anderen dat voor mij doen.”

In de onderstaande beelden kun je zien hoe Bread over deze situatie denkt.