Karen razend op bouwvakkers die pauze nemen: “Betaal niet om te rusten!”

Op het internet komt de term ‘Karen’ steeds vaker voorbij. Volgens Wikipedia verwijst dit naar een vrouw die onuitstaanbaar, veeleisend en vaak van middelbare leeftijd is. Meestal rijdt ze een gezinswagen, heeft gelnagels en een volumineus kapsel.

Hoe je een ‘Karen’ ook omschrijft, ze zijn altijd bijzonder lastig om mee om te gaan. En als je dan een ‘Karen’ als werkgever hebt, ben je helemaal de pineut. Als zelfstandige ben je vaak blij met elke klus die voorbijkomt, want iedere opdracht levert geld op en dat is natuurlijk welkom. Maar als je erachter komt dat je voor een ‘Karen’ moet werken, had je misschien liever de hele maand op een droge boterham geleefd.

“Je wordt niet betaald om te lunchen!”

In Engeland nam een bouwvakker een klus aan bij zo’n onuitstaanbare klant. Het zou een klus van drie dagen zijn, maar de vrouw die de opdracht gaf was het daar totaal niet mee eens. Ze eiste dat hij het werk zo snel mogelijk zou afmaken. Toen ze vervolgens zag dat de man even pauze nam om te lunchen, was ze woedend. Terwijl de bouwvakker in de tuin van zijn boterham geniet, stormt de ‘Karen’ naar buiten en zegt: “Je wordt niet betaald om te lunchen, je wordt betaald om te werken. Als je wilt lunchen, moet je het terrein verlaten en ergens anders gaan eten.”

Zonder schaamte voegt ze eraan toe dat de bouwvakker en zijn collega acht uur lang moeten doorwerken zonder pauze. Het incident werd gefilmd en gaat inmiddels viral. Bekijk de video hieronder.