‘Levende Nostradamus’ beweert dat vier van de zeven gebeurtenissen die hij voor 2024 voorspelde, zijn uitgekomen

Het lijkt erop dat enkele sceptici de man die de ‘Levende Nostradamus’ wordt genoemd, een verontschuldiging zouden kunnen verschuldigd zijn. Hij beweert namelijk dat vier van zijn voorspellingen voor 2024 al werkelijkheid zijn geworden. En aangezien we nog een paar maanden te gaan hebben, denkt Athos Salomé dat hij ook de rest van zijn voorspellingen kan waarmaken.

Voorspelling coronapandemie

De Braziliaanse parapsycholoog, die beweert de wereldwijde coronapandemie van 2020 en het overlijden van de koningin in 2022 correct te hebben voorspeld, raakt een beetje verveeld door de twijfels over zijn vermeende paranormale gaven. Hoewel hij niet op zoek is naar ‘onnodige persoonlijke lofbetuigingen’ of wereldwijde bewondering voor het delen van zijn toekomstvoorspellingen, wil de 37-jarige tenminste wel een schouderklopje voor zijn inzichten. “Mijn voorspellingen zijn geen toevalligheden,” vertelde Athos aan de Daily Star. “Ze zijn gefundeerd en worden werkelijkheid.”

Hij klaagde dat andere zogenaamde psychische onderzoekers vaak ‘zichzelf presenteren als de bedenker van deze ideeën’ terwijl hij degene is die de eer verdient. Athos denkt dat zijn trackrecord van dit jaar voor zichzelf spreekt. Dus, zonder verdere omwegen, laten we de vier voorspellingen bekijken die hij beweert dat ze zijn uitgekomen uit zijn lijst van zeven voorspellingen voor 2024. Volgens Athos stond de wereld dit jaar op het punt van een wereldoorlog.

Derde wereldoorlog

In 2023 beweerde hij dat de Derde Wereldoorlog een ‘urgente realiteit’ was waarmee we allemaal moesten leren leven, en speculeerde hij dat het zou worden aangewakkerd door een gebeurtenis in China of een grote cyberaanval tussen China en Rusland. De ‘Levende Nostradamus’ zei destijds: “Ik heb al gezegd, en het is voor iedereen duidelijk, dat we op het punt staan van een wereldwijde derde wereldoorlog.”

En volgens hem was zijn voorspelling spot-on. “Dit was profetisch en in 2024 werd het zo realistisch toen de voorspelling werd gedaan,” zei Athos. “Deze regionale spanning weerspiegelt mijn woorden en benadrukt het punt dat territoriale kwesties aanleiding geven tot grote wereldoorlogen.” Hij gelooft dat de militaire spierballen van China en de VS bewijzen dat de ‘situatie steeds onrustiger wordt’, en voegt eraan toe dat de wereld ‘op de rand van een catastrofale oorlog staat’.

Natuurrampen

Athos waarschuwde het afgelopen jaar ook voor een hele reeks natuurrampen, en het is veilig om te zeggen dat hij gelijk had. Er is gek weer geweest op elke hoek van de wereld in de afgelopen 12 maanden, maar specifieker voorspelde de Levende Nostradamus dat de Filipijnen, Vietnam en sommige regio’s van China het zwaarst getroffen zouden worden. Athos beweert nu dat hij het bij het juiste eind had, wijzend op Tyfoon Yagi als bewijs. De storm heeft meer dan 150 doden veroorzaakt en verwoestingen aangericht in de drie landen die hij eerder noemde.

“De tyfoon had windsnelheden van meer dan 150 km/u en veroorzaakte verwoestende overstromingen en aardverschuivingen met slachtoffers en grote schade aan gebouwen,” verklaarde de zelfbenoemde psychicus. “Ik zei dat er meer en ergere gevallen van deze gebeurtenis zouden optreden, en op basis van de waargenomen natuurrampen dit jaar had ik gelijk. De toename van deze evenementen verdiept de discussie over klimaatverandering en de slechte paraatheid van landen voor de gevolgen van klimaatverandering.”

Ruimtewedloop

Volgens Athos zouden wereldmachten zoals China, Rusland en de VS in 2024 de ruimtewedloop van de 20e eeuw opnieuw beleven, hoewel ze uiteraard voor een andere prijs zouden strijden. De man die zogenaamd in de toekomst kan kijken, voorspelde dat een asteroïde ‘rijk aan waardevolle materialen’ zou opduiken, wat op zijn beurt de landen zou inspireren om te concurreren om kosmische hulpbronnen. Hij denkt dat dit mogelijk verband houdt met de kleine asteroïde waarvan NASA aankondigde dat deze begin deze maand boven de kust van de Filipijnen was uiteengevallen.

Athos zei dat het, naast het ‘iemand verrassen’, ook ‘de vooruitgang in de mogelijkheid om kleine hemellichamen dichtbij de aarde te monitoren’ benadrukte. Hij vervolgde: “Hoewel het evenement geen bedreiging vormde, weerspiegelt de groeiende aandacht voor ruimteobjecten mijn voorspelling van een nieuw tijdperk van ruimteverkenning en competitie.” “Deze race om kosmische geheimen te ontdekken kan gemakkelijk veranderen in een arena van geopolitieke rivaliteit, zoals ik voorspelde.”

Technologische vooruitgang

Naast zijn veelzeggende opmerkingen over kunstmatige intelligentie, had Athos ook verschillende theorieën over andere technologische vooruitgangen die in 2024 zouden plaatsvinden. Hij geloofde dat Apple een nieuwe Vision Pro-headset op de markt zou brengen waarmee gebruikers verschillende dimensies konden betreden, en suggereerde ook dat augmented en virtual reality veel levensechter zouden worden. Hoewel hij niet precies het juiste heeft voorspeld, denkt hij dat hij dicht genoeg in de buurt kwam en wijst hij op de ‘Hauntify’-app die momenteel social media overspoelt.

Reality-app

De gemengde-reality-app stelt mensen in staat om ‘hun hele huis in een horrorgame te veranderen en boze geesten te ervaren die hen zullen achtervolgen’ – en het is eerlijk gezegd best eng. Athos vervolgde: “Dit is niet alleen een voorspelling, maar het gebeurt met de release van Hauntify, een gemengde-reality-app die de angstzintuigen van de gebruiker aanspreekt om een paranormale ervaring te creëren.

“Hauntify is een uitstekend voorbeeld van de realiteit-naar-virtuele ervaring, die gebruikers in staat stelt om plekken binnen te gaan met iets van de spookachtige wereld. Mijn visie is iets dat ook te zien is in het concept van Hauntify, namelijk de hervorming van de gangbare perceptie van de werkelijkheid.”

(Bron: LADBible – Intropic: Instagram en Freepik)